300 g

Knedlík kynutý vícezrnný

Složení
pšeničná mouka, pitná voda, droždí, vaječná melanž, vícezrnná směs 10% (žitný-, pšeničný-, sójový-, ovesný šrot, lněné semínko, slunečnicové semínko, proso, sezam, ječná sladová mouka), jedlá sůl, cukr
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 907 kJ / 214 kcal Tuky 1,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 44 g, z toho cukry 1,2 g Bílkoviny 7,5 g Sůl 1,0 g
Trvanlivost
6 dní

Knedlíky "Vyrábíme"

Ve středověku se nazývala knedlíkem, také knédlem malá kulička nebo šištička smíchaná z masa a máčené housky. Oproti dnešní době se tyto knédle smažily na ohni. Knedlíky se běžně konzumují také v Číně, kde je jedli patrně dříve, než se ve střední Evropě objevili lidé.

Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!