4 - 6 porcí 120 minut

Valašský guláš se zelím a žampiony

INGREDIENCE
750g předního hovězího masa
75g rostlinného tuku
100g cibule
15g mleté papriky
6dl vody
sůl, celý pepř, nové koření, 4 bobkové listy, kmín
50g hladké mouky
majoránka
250g kyselého zelí
50g slaniny
100g žampionů

POSTUP
Maso nakrájíme na kostičky. Pokrájenou cibulku usmažíme na tuku dozlatova, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme polovinou vody, osolíme, přidáme několik kuliček pepře a nového koření, bobkové listy, trochu kmínu a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso, vložíme předem podušené zelí, na slanině orestované nakrájené žampiony a vše ještě krátce povaříme.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Kynutý knedlík z naší výroby k tomuto jídlu určitě nikoho nezklame.

"Knedlíky recepty" Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!