Zpět

Segedínský guláš speciál

4 - 6 porce 120 minut knedlíky

INGREDINECE

600g vepřové plece I 2 lžíce rostlinného tuku I 30g slaniny I 80g cibule I 15g mleté papriky I 4dl vývaru I sůl, kmín I 400g kyselého zelí I 50g hladké mouky I 50g rostlinného tuku I 150 ml mléka I 1 stroužek česneku I trochu cukru I 200g kyselé smetany

 

POSTUP

Maso nakrájíme na menší kostky. Na rostlinném tuku a nakrájené slanině zpěníme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, ihned zalijeme troškou vařící vody, vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme překrájené kyselé zelí (příliš kyselé propláchneme vodou) a opět dusíme. Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku, rozředíme ji studeným mlékem, dobře rozmícháme, vlijeme do pokrmu, přidáme utřený česnek, trochu cukru, soli a vše ještě povaříme. Nakonec guláš zjemníme kysanou smetanou a krátce převaříme.

 

DOPORUČNÉ PŘÍLOHA

Jako přílohu pro opravdové gurmány doporučujeme náš vídeňský knedlík.

O nás

Firma Lef spol. s.r.o. vznikla v roce 2001 se sídlem provozovnou v Miloticích u Kyjova. Od samého začátku se zabýváme výrobou, prodejem a distribucí nejrůznějších druhů knedlíků, těst a příloh. 

 
více o firmě
Nahoru

© COPYRIGHT 2017 Lef spol. s r.o. l Výroba prodej a distribuce knedlíků rozvoz těst a příloh l Mapa stránek l Tvorba firemního webu SEO 321