Maso nakrájíme na menší kostky. Na rostlinném tuku a nakrájené slanině zpěníme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, ihned zalijeme troškou vařící vody, vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme překrájené kyselé zelí (příliš kyselé propláchneme vodou) a opět dusíme. Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku, rozředíme ji studeným mlékem, dobře rozmícháme, vlijeme do pokrmu, přidáme utřený česnek, trochu cukru, soli a vše ještě povaříme. Nakonec guláš zjemníme kysanou smetanou a krátce převaříme.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Jako přílohu pro opravdové gurmány doporučujeme náš vídeňský knedlík.
"Knedlíky recepty" Knedlíky recepty
Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!