4 - 6 porcí 120 minut

Segedínský guláš speciál

INGREDIENCE
600g vepřové plece
2 lžíce rostlinného tuku
30g slaniny
80g cibule
15g mleté papriky
4dl vývaru
sůl, kmín
400g kyselého zelí
50g hladké mouky
50g rostlinného tuku
150 ml mléka
1 stroužek česneku
trochu cukru
200g kyselé smetany

POSTUP
Maso nakrájíme na menší kostky. Na rostlinném tuku a nakrájené slanině zpěníme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, ihned zalijeme troškou vařící vody, vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme překrájené kyselé zelí (příliš kyselé propláchneme vodou) a opět dusíme. Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku, rozředíme ji studeným mlékem, dobře rozmícháme, vlijeme do pokrmu, přidáme utřený česnek, trochu cukru, soli a vše ještě povaříme. Nakonec guláš zjemníme kysanou smetanou a krátce převaříme.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Jako přílohu pro opravdové gurmány doporučujeme náš vídeňský knedlík.

"Knedlíky recepty" Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!