4 porce 60 minut

Velikonoční koprová omáčka s vejcem

INGREDIENCE
svazek čerstvého kopru
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru
200 ml mléka
4 vejce
sůl, ocet, cukr
200 - 250 g smetany

POSTUP
Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím uvařte vejce na tvrdo. Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s knedlíkem.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Vyzkoušejte variantu s houskovým knedlíkem.

"Knedlíky recepty" Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!