400 g

Bramborové šulánky plněné makovou náplní

Složení
bramborové těsto [pšeničná mouka, bramborová kaše sušená 31,6% (brambory, přírodní barvivo: kurkuma), pšeničná krupice, kukuřičný škrob, jedlá sůl s jódem], pitná voda, maková náplň 25%
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 870 kJ / 206 kcal Tuky 2,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g Sacharidy 39 g, z toho cukry 8,6 g Bílkoviny 4,9 g Sůl 0,81 g
Trvanlivost
6 dní

Bramborové knedlíky "Vyrábíme"

Bramborové knedlíky jsou dílem válečného strádání a nešťastné náhody. Vojenský kuchař Franz Trawniček chtěl připravovat vdolky s povidly, ale zjistil, že nemá dostatek mouky. Uvědomil si, že nedostatek mouky by mohl nahradit nastrouhanými vařenými brambory. Brambory smíchal s hrubou moukou, solí a dostatečným množstvím vajec, aby hmota držela pohromadě. Po uvaření ve vodě byl na světě nový pokrm, který si rychle získal srdce českých strávníků. Postupně vznikly také další varianty bramborových knedlíků– sypané strouhankou, osmaženou cibulkou či škvarky a samozřejmě knedlíky plněné uzeným masem.

Recepty bramborových knedlíků

Zlato, které lze jíst. Tak by se daly nazvat naše bramborové knedlíky, které se dají servírovat na všechny možné způsoby. Nejen klasicky jako příloha, ale třeba i plněné. Bramborové knedlíky vyrábíme na slano plněné uzeným masem či na sladko v podobě taštiček či šulánků!