330 g

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Složení
bramborové těsto [pšeničná mouka, bramborová kaše sušená 31,6% (brambory, kurkuma), pšeničná krupice, kukuřičný škrob, jedlá sůl s jodem], pitná voda, uzené maso 20%, vepřové sádlo, kypřící prášek
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 767 kJ / 182 kcal Tuky 3,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g Sacharidy 30 g, z toho cukry 0,7 g Bílkoviny 6,4 g Sůl 1,19 g
Trvanlivost
18 dní
Baleno v ochranné atmosféře

Bramborové knedlíky "Vyrábíme"

Bramborové knedlíky jsou dílem válečného strádání a nešťastné náhody. Vojenský kuchař Franz Trawniček chtěl připravovat vdolky s povidly, ale zjistil, že nemá dostatek mouky. Uvědomil si, že nedostatek mouky by mohl nahradit nastrouhanými vařenými brambory. Brambory smíchal s hrubou moukou, solí a dostatečným množstvím vajec, aby hmota držela pohromadě. Po uvaření ve vodě byl na světě nový pokrm, který si rychle získal srdce českých strávníků. Postupně vznikly také další varianty bramborových knedlíků– sypané strouhankou, osmaženou cibulkou či škvarky a samozřejmě knedlíky plněné uzeným masem.

Recepty bramborových knedlíků

Zlato, které lze jíst. Tak by se daly nazvat naše bramborové knedlíky, které se dají servírovat na všechny možné způsoby. Nejen klasicky jako příloha, ale třeba i plněné. Bramborové knedlíky vyrábíme na slano plněné uzeným masem či na sladko v podobě taštiček či šulánků!

Recept a příprava bramborového knedlíku?

Bramborové knedlíky jsou pokrm, který je oblíbený v několika středoevropských zemích, včetně České republiky, Slovenska, Rakouska a Německa. Jedná se o knedlíky vyrobené z bramborového těsta a obvykle se podávají jako příloha k masovým nebo omáčkovým pokrmům.

Základní recept na bramborové knedlíky zahrnuje následující kroky:

1. Brambory se oloupou, nastrouhají a odceďují

2. Nastrouhané brambory se smíchají s moukou, solí a vaječným žloutkem. Někdy se do těsta může přidat i vařená a nastrouhaná bramborová hmota.

3. Z těsta se tvarují kuličky, které se obvykle vaří ve vroucí vodě nebo vývaru. Knedlíky by měly být vařeny, dokud nevyplavou na povrchu, což je znakem, že jsou hotové.

4. Hotové bramborové knedlíky se obvykle podávají s různými omáčkami nebo masovými pokrmy. Mohou být podávány například s gulášem, omáčkou nebo smaženou cibulí.

Existuje mnoho regionálních variací receptů na bramborové knedlíky, a některé mohou obsahovat různé přísady. Tento pokrm je známý svou sytou a uklidňující povahou a je oblíbený zejména v chladnějších měsících.