4 - 6 porcí 120 minut

Selský vepřový guláš s křenem

INGREDIENCE
750g vepřové plece
75g sádla
200g cibule
15g mleté papriky
5dl vody
sůl, pepř, zázvor, kmín, majoránka
2 stroužky česneku
150g vepřových ledvinek
150g vepřových jater
50g hladké mouky
100g křenu

POSTUP
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso a orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trošku zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme. Šťávu přecedíme na maso. Porci guláše ozdobíme strouhaným křenem.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
K tomu to guláši se výborně hodí náš houskový a bramborový knedlík.

Bramborové knedlíky recepty"Recepty"

Zlato, které lze jíst. Tak by se daly nazvat naše bramborové knedlíky, které se dají servírovat na všechny možné způsoby. Nejen klasicky jako příloha, ale třeba i plněné. Bramborové knedlíky vyrábíme na slano plněné uzeným masem či na sladko v podobě taštiček či šulánků!