Zpět

Selský vepřový guláš s křenem

4 - 6 porce 120 minut bramborové knedlíky

INGREDIENCE

750g vepřové plece I 75g sádla I 200g cibule I 15g mleté papriky I 5dl vody I sůl, pepř I zázvor, kmín, majoránka I 2 stroužky česneku I 150g vepřových ledvinek I 150g vepřových jater I 50g hladké mouky I 100g křenu

 

POSTUP

Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso a orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trošku zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme. Šťávu přecedíme na maso. Porci guláše ozdobíme strouhaným křenem.

 

DOPORUČENÁ PŘÍLOHA

K tomu to guláši se výborně hodí náš houskový a bramborový knedlík.

O nás

Firma Lef spol. s.r.o. vznikla v roce 2001 se sídlem provozovnou v Miloticích u Kyjova. Od samého začátku se zabýváme výrobou, prodejem a distribucí nejrůznějších druhů knedlíků, těst a příloh. 

 
více o firmě
Nahoru

© COPYRIGHT 2017 Lef spol. s r.o. l Výroba prodej a distribuce knedlíků rozvoz těst a příloh l Mapa stránek l Tvorba firemního webu SEO 321