750g vepřové plece
75g sádla
200g cibule
15g mleté papriky
5dl vody
sůl, pepř, zázvor, kmín, majoránka
2 stroužky česneku
150g vepřových ledvinek
150g vepřových jater
50g hladké mouky
100g křenu
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso a orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trošku zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou a povaříme. Šťávu přecedíme na maso. Porci guláše ozdobíme strouhaným křenem.
K tomu to guláši se výborně hodí náš houskový a bramborový knedlík.