1000 g hovězí kližky (může být i zvěřina) 500 ml kvalitního červeného vína 4 velké cibule 3 stroužky česneku sádlo dle potřeby zavařené brusinky sůl, pepř, divoké koření (tymián, jalovec, bobkový list) červená paprika, chilli paprička, kmín
POSTUP
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle orestujeme 4 velké cibule, přidáme maso, mletou papriku, kmín a orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé koření. Zalijeme červeným vínem a zvolna dusíme pod pokličkou cca 1 a půl až 2 hodiny. Ke změklému masu přidáme 2 lžíce brusinek a dovaříme. Dochutíme tymiánem a jemně nasekaným česnekem.
DOPORUČENÁ PŘÍLOHA
Hustá a výrazná omáčka s chutí vína a koření se podává s vaječnými špeclemi.
"Přílohy recepty" Přílohy recepty
Varianta 1: Halušky, špecle, špalíčky na tohole jsme jedničky! Naše hotové přílohy lze použít k masům, omáčkám, ale také jako základní surovinu k různým samostatným pokrmům.