400 g

Špecle vaječné

Špecle jsou tradiční středoevropské těstoviny, které jsou podobné nudlím nebo těstovinám, ale mají specifický tvar. Jsou oblíbené v několika zemích, včetně Německa, Rakouska, Švýcarska a také v některých částech jižního Německa. V českém a slovenském prostředí jsou obdobou špeclí noky. Špecle jsou těstoviny, které jsou vytlačovány nebo rukojetí vytlačovány z těsta přímo do vroucí vody nebo vývaru. Tvar špecle může být různý, ale obvykle se jedná o krátké a tlusté těstoviny, které mohou mít podobu válečků nebo krátkých válečků s drsným povrchem. Tvar a velikost mohou být ovlivněny použitím speciálního nástavce na vaření špecle nebo jednoduchým tvarováním těsta rukou. Po uvaření jsou špecle obvykle podávány jako příloha k masu nebo podlévce, nebo mohou být smíchány s různými omáčkami nebo příchutěmi. V některých regionech jsou špecle oblíbeným tradičním jídlem při různých slavnostních událostech nebo rodinných oslavách.


Složení
pšeničná mouka, pitná voda, vaječná melanž (20 %), jedlá sůl, muškátový oříšek, kurkuma.
Návod k použití
Špecle vložte na 1 minutu do horké vody a poté ihned sceďte. Můžete ihned podávat jako přílohu nebo restovat na másle či oleji na pánvi
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 606 kJ / 143 kcal Tuky 1,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g Sacharidy 26 g, z toho cukry 0,5 g Bílkoviny 6,3g Sůl 0,64 g
Trvanlivost
6 dní
Baleno v ochranné atmosféře

Přílohy "Vyrábíme"

Hotové přílohy lze použít k masům, omáčkám, ale také jako základní surovinu k různým samostatným pokrmům. Historie příloh sahá do minulosti jako lidstvo samo. Velké obliby a rozšíření knedlíkových příloh nastalo zejména v období Rakouska-Uherska.