300 g

Knedlík kynutý vícezrnný

Složení
pšeničná mouka, pitná voda, droždí, vaječná melanž, vícezrnná směs 10% (žitný-, pšeničný-, sójový-, ovesný šrot, lněné semínko, slunečnicové semínko, proso, sezam, ječná sladová mouka), jedlá sůl, cukr
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 907 kJ / 214 kcal Tuky 1,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 44 g, z toho cukry 1,2 g Bílkoviny 7,5 g Sůl 1,0 g
Trvanlivost
6 dní

Knedlíky "Vyrábíme"

Ve středověku se nazývala knedlíkem, také knédlem malá kulička nebo šištička smíchaná z masa a máčené housky. Oproti dnešní době se tyto knédle smažily na ohni. Knedlíky se běžně konzumují také v Číně, kde je jedli patrně dříve, než se ve střední Evropě objevili lidé.

Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!

Recept a příprava houskového kynutého knedlíku

Houskový kynutý knedlík je druh tradičního českého pokrmu. Jedná se o knedlík vyrobený z kynutého těsta, do kterého se přidává na kostičky nakrájený suchý chléb (housky). Tento druh knedlíku je oblíbený jako příloha k různým masovým pokrmům nebo se může podávat i samostatně, často s omáčkou nebo máslem.

Základní postup pro přípravu houskových kynutých knedlíků zahrnuje následující kroky:

  1. Příprava těsta: Kynuté těsto se připravuje z mouky, mléka, droždí, cukru, soli a tuku. Po vykynutí těsta se přidají na kostičky nakrájené suché housky.

  2. Formování knedlíků: Těsto se rozválí na váleček, na který se následně navrší nakrájené housky. Poté se těsto zabalí kolem housky a vytvaruje se váleček. Tímto způsobem se vytvoří houskový knedlík.

  3. Vaření: Knedlíky se vaří ve vroucí vodě nebo vývaru. Během vaření těsto nabobtná a získává lehkou a vzdušnou texturu.

  4. Podávání: Hotové houskové kynuté knedlíky se podávají nakrájené na plátky jako příloha k masovým pokrmům, například k vepřovému nebo k pečenému drůbeži. Mohou se také podávat s omáčkami nebo se smaženou cibulí.

Houskové kynuté knedlíky jsou součástí české kuchyně a jsou oblíbené pro svou chutnou a sytou povahu. Naopak bramborový knedlík je  vyrobený z brambor, mouky a vajec. Může být vařený nebo pečený. Podává se s různými omáčkami nebo jako příloha k masu. Knedlík je typický pokrm, který se vyskytuje v mnoha kuchyních po celém světě. Jedná se obvykle o těsto, které může být vařené nebo pečené, a podává se jako příloha nebo hlavní jídlo s různými omáčkami nebo příchutěmi. Existuje mnoho druhů knedlíků, které se liší složením, způsobem přípravy a způsobem podávání.