300 g

Knedlík vídeňský

Složení
kolečka do knedlíků vlhčená (pšeničná mouka, pitná voda, droždí, jedlá sůl), pitná voda, mléko, pšeničná mouka, tekutý vaječný bílek, vaječná melanž, jedlá sůl, petrželová nať drcená, kypřící prášek, cibule restovaná (cibule, palmový olej, pšeničná mouka, jedlá sůl)
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 427 kJ / 102 kcal Tuky 1,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g Sacharidy 19 g, z toho cukry 1,2 g Bílkoviny 3,6 g Sůl 0,64 g
Trvanlivost
6 dní

Knedlíky "Vyrábíme"

Ve středověku se nazývala knedlíkem, také knédlem malá kulička nebo šištička smíchaná z masa a máčené housky. Oproti dnešní době se tyto knédle smažily na ohni. Knedlíky se běžně konzumují také v Číně, kde je jedli patrně dříve, než se ve střední Evropě objevili lidé.

Knedlíky recepty

Jste milovníky kvalitních knedlíků domácí výroby? A to nejen klasických kynutých, ale i karlovarských, vídeňských či vícezrnných? U nás si určitě vyberete! Použít je můžete jako přílohu k některému z našich vybraných receptů!