500 g

Knedlík bramborový kynutý s cibulkou

Složení
pitná voda, bramborové těsto s cibulkou [pšeničná mouka, bramborová kaše sušená 24,6%, (brambory, kurkuma), restovaná cibule 4% (cibule, palmový olej, pšeničná mouka, jednlá sůl), pšeničná krupice, bramborový škrob, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), petržel], pšeničná mouka, droždí, cukr
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 897 kJ / 212 kcal Tuky 1,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g Sacharidy 43 g, z toho cukry 1,2 g Bílkoviny 6,2 g Sůl 0,82 g
Trvanlivost
6 dní

Bramborové knedlíky "Vyrábíme"

Bramborové knedlíky jsou dílem válečného strádání a nešťastné náhody. Vojenský kuchař Franz Trawniček chtěl připravovat vdolky s povidly, ale zjistil, že nemá dostatek mouky. Uvědomil si, že nedostatek mouky by mohl nahradit nastrouhanými vařenými brambory. Brambory smíchal s hrubou moukou, solí a dostatečným množstvím vajec, aby hmota držela pohromadě. Po uvaření ve vodě byl na světě nový pokrm, který si rychle získal srdce českých strávníků. Postupně vznikly také další varianty bramborových knedlíků– sypané strouhankou, osmaženou cibulkou či škvarky a samozřejmě knedlíky plněné uzeným masem.

Recepty bramborových knedlíků

Zlato, které lze jíst. Tak by se daly nazvat naše bramborové knedlíky, které se dají servírovat na všechny možné způsoby. Nejen klasicky jako příloha, ale třeba i plněné. Bramborové knedlíky vyrábíme na slano plněné uzeným masem či na sladko v podobě taštiček či šulánků!