Zpět

Velikonoční koprová omáčka s vejcem

4 porce 60 minut knedlíky
Velikonoční koprová omáčka s vejcem

INGREDIENCE

svazek čerstvého kopru I 1 lžíce másla I 2 lžíce hladké mouky I 500 ml vývaru I 200 ml mléka I 4 vejce I sůl, ocet, cukr I 200 - 250 g smetany

 

POSTUP

Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit. Mezitím uvařte vejce na tvrdo. Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s knedlíkem.

 

DOPORUČENÁ PŘÍLOHA

Vyzkoušejte variantu s houskovým knedlíkem.

O nás

Firma Lef spol. s.r.o. vznikla v roce 2001 se sídlem provozovnou v Miloticích u Kyjova. Od samého začátku se zabýváme výrobou, prodejem a distribucí nejrůznějších druhů knedlíků, těst a příloh. 

 
více o firmě
Nahoru

© COPYRIGHT 2017 Lef spol. s r.o. l Výroba prodej a distribuce knedlíků rozvoz těst a příloh l Mapa stránek l Tvorba firemního webu SEO 321