Zpět

Valašský guláš se zelím a žampiony

4 - 6 porce 120 minut knedlíky

INGREDIENCE

750g předního hovězího masa I 75g rostlinného tuku I 100g cibule I 15g mleté papriky I 6dl vody I sůl, celý pepř I nové koření, 4 bobkové listy, kmín I 50g hladké mouky I majoránka I 250g kyselého zelí I 50g slaniny I 100g žampionů 

 

POSTUP

Maso nakrájíme na kostičky. Pokrájenou cibulku usmažíme na tuku dozlatova, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme polovinou vody, osolíme, přidáme několik kuliček pepře a nového koření, bobkové listy, trochu kmínu a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na maso, vložíme předem podušené zelí, na slanině orestované nakrájené žampiony a vše ještě krátce povaříme.

 

DOPORUČENÁ PŘÍLOHA

Kynutý knedlík z naší výroby k tomuto jídlu určitě nikoho nezklame.

O nás

Firma Lef spol. s.r.o. vznikla v roce 2001 se sídlem provozovnou v Miloticích u Kyjova. Od samého začátku se zabýváme výrobou, prodejem a distribucí nejrůznějších druhů knedlíků, těst a příloh. 

 
více o firmě
Nahoru

© COPYRIGHT 2017 Lef spol. s r.o. l Výroba prodej a distribuce knedlíků rozvoz těst a příloh l Mapa stránek l Tvorba firemního webu SEO 321