500 g

Halušky bramborové

Halušky jsou tradiční pokrm, který je populární v několika středoevropských zemích, zejména na Slovensku a v České republice. Tento pokrm je známý také v Polsku, Maďarsku a dalších regionech. Halušky jsou kousky těsta vařené ve vodě nebo vývaru a podávané s různými omáčkami nebo přílohami. Naše bramborové halušky jsou připravovány z těsta vyrobeného z brambor, mouky a soli. Těsto se tvaruje do malých kousků a vaří se ve vroucí vodě nebo vývaru. Když jsou hotové, podávají se s různými omáčkami nebo přílohami, jako je třeba smažená slanina nebo tvaroh a brynza. Halušky jsou často spojovány s tradičním lidovým jídlem a mají společenský charakter. Jsou oblíbené při různých slavnostních událostech a oslavách. V každé regionální kuchyni mohou být recepty na halušky různé, a tak může existovat několik variací tohoto jídla.

Složení
směs na halušky 50% [pšeničná mouka, bramborová kaše sušená 10% (brambory, barvivo: kurkumin), jedlá sůl s jodem, antioxidant: kyselina L-askorbová, barvivo: riboflavin], pitná voda
Návod k použití
připravujte 3 minuty v páře
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 582 kJ / 137 kcal Tuky 0,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 29 g, z toho cukry 1,1 g Bílkoviny 4,1 g Sůl 0,70 g
Trvanlivost
18 dní
Vakuové balení

Přílohy "Vyrábíme"

Hotové přílohy lze použít k masům, omáčkám, ale také jako základní surovinu k různým samostatným pokrmům. Historie příloh sahá do minulosti jako lidstvo samo. Velké obliby a rozšíření knedlíkových příloh nastalo zejména v období Rakouska-Uherska.